BLOG

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere için vize başvurusu yapmak istediğiniz zaman İngiltere Konsolosluğu’na doğrudan gidilmez. Başvuru yapmak için İngiltere Konsolosluğunun yetkilendirdiği resmi vize danışmanlık merkezlerine müracaat edilmesi gerekmektedir. Vize başvurularının değerlendirme işlemlerini ise İngiltere Konsolosluğu üstlenmektedir. İngiltere vize başvurusu işlemlerine başlarken muhakkak ne amaçla seyahat etmek istediğinizi ve ne kadar süre seyahat edeceğinizi dikkate almalısınız. 

Başvuru işlemleri için ilk aşamada internet adresine giderek vize başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Formun doldurulmasının ardından İngiltere vize ücretini ödemeniz gerekmektedir. İngiltere vize başvurusu için formu doldurmanızın ardından gerekli evraklarla beraber formu da eklemeniz gereklidir. Başvuru yapacağınız İngiltere vize türünü seçip evrak hazırlama aşamasına geçilmelidir. Evrakları eksiksiz olacak bir şekilde tamamlamanızın ardından farklı şehirlerde faaliyet göstermekte olan vize merkezlerine müracaat edebilirsiniz. 

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi vize merkezlerinden randevu alabilirsiniz. Evrakların teslimi sırasında sizden parmak izi taraması, elektronik imza, fotoğraf çekimi gibi işlemler için şahsi bir başvuru talep edilmektedir. İngiltere vizesi başvuru işlemleri sırasında mülakat yoktur ancak konsolosluğun gerekli görmesi halinde sizi görüşmeye çağırması mümkündür. Aynı zamanda sizden ek bir evrak talebinde bulunulması da olası durumlardandır. Ek belgelerin de eklenmesinin ardından başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Sonrasında vize durumuyla ilgili olacak şekilde üç hafta içerisinde bilgi almanız mümkündür. 

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İngiltere turist vizesi almak istediğiniz zaman ortalama on beş gün içerisinde sonuç alınmaktadır. Yine de bu sürenin değişkenlik gösterebileceğini göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. İngiltere konsolosluğunun yoğunluğuna, resmi tatil günlerine, sizlerden talep edilebilecek belgelere göre bu sürenin yirmi bir iş gününe kadar uzaması olasıdır. İngiltere çalışma vizesi alma süreleri ise altmış güne kadar sürmektedir. Ekspres vize hizmetlerinden faydalanmak istediğiniz zaman ise bu süre kısalmaktadır. Genellikle üç veyahut dört iş günü içerisinde sonuç alabilmeniz mümkündür. Bir seyahat planlaması yapmak istiyorsanız da vize başvuru işlemlerinizi seyahat planınızdan üç ay önce başlatmalısınız. 

İngiltere'ye Gidiş İçin Hangi Vize Türleri Bulunuyor?

Seyahat nedeninize göre İngiltere vizeleri çeşitlilik göstermektedir. Bunlardan söz etmek gerekirse İngiltere turist vizesi, tıbbi, kültürel, ticari, gezi amaçlı veyahut mesleki amaçlarla kısa süreli seyahat etme fırsatı sunan vize türüdür. Birden fazla alt kategorisi bulunan turist vizesinin yanı sıra aile, arkadaş ziyareti vizesi de mevcuttur. Bu vize türü ikinci dereceden akraba ziyaretleri için geçerlidir. İngiltere aile birleşimi vizesi olarak bilinmektedir. İngiltere’ye gidebilmek için de, İngiltere’deki yakınlarınızdan, belediyeden davetiye mektubu almanız gerekmektedir. İngiltere yatırımcı vizesi, seyahatini yatırım amacıyla yapan, iş seyahati yapmakta olan kişiler tarafından başvurulmaktadır. İngiltere tıbbi tedavi amaçlı ziyaret vizesi, tedavi görmek, medikal hizmetlerden yararlanmak amacıyla yapılmaktadır. İngiltere öğrenci vizesi, ülke sınırları içerisinde dil kursuna girmek, sertifika programlarına katılmak isteyen kişilerin başvuracağı vize türlerinden birisidir. Öğrencilere bu noktada altı ay kadar bir ikamet hakkı tanınmaktadır. İngiltere Startup vizesi, İngiltere’de iş kurmak isteyenlere verilen vizedir. Aynı zamanda aktif hizmet vermekte olan işletmelerden birine yatırım yapmak isteyen kişilerin başvurduğu vize türü olarak tanımlanmaktadır. 

İngiltere Vizesi ile Gidilebilecek Ülkeler

İngiltere için vize başvurusu yaptığınızda, olumlu sonuç alırsanız hangi ülkelere gidebileceğinizi bilmenizde fayda vardır. Bu noktada karşınıza çıkacak olan ülkeler oldukça geniş bir yelpazeden oluşmaktadır. Birleşik Krallık sınırları içerisinde Güney İrlanda haricinde her yerde gidebilmeniz mümkündür. İngiltere vizesini kullanarak İrlanda’ya, İskoçya’ya, İngiltere’ye, Kuzey İrlanda’ya ve Galler Krallığı’na gidebilirsiniz. Güney İrlanda’ya gitmek isteyenler ise İrlanda vizesi almalıdır. 

Gidebileceğiniz ülkelerin haricinde Avrupa’da yer alan diğer ülkelere de giriş yapmak için hangi ülkeye gidilecekse ona vize almanızda fayda vardır. İngiltere için başka bir ülkeye seyahat etmek istediğiniz zaman muhakkak Schengen vizesi almanız gerekmektedir. İngiltere’ye turist vizesi ile gidip kalmak için ise detayları bilmelisiniz. Vize başvuruları karmaşık gibi gelse de aslında doğru adımlar atıldığında sorunsuz şekilde alınmaktadır. Yapılması gereken yalnızca istenen bilgilerin, belgelerin eksiksiz ve en doğru olacak şekilde hazırlanmasıdır. Başvuruların değerlendirilmesi için ikna edici olmak gerekmektedir. Diğer türlü en ufak bir hatada vizeniz onaylanmayacaktır. 

İngiltere Ankara Anlaşması Devam Ediyor Mu?

İngiltere sınırları içerisinde Ankara Parlamentosu Uzatma ve Süresiz Oturum Vizeleri aktif durumdadır. Vizeler eskiden olduğu gibi devam etmektedir. Vizelerin uzatılması, süresiz şekilde devam edebilmesi mümkündür. Günümüzde vize işlemlerinin tamamlanması ise iki buçuk üç aya kadar sürmektedir. Uzun süre beklemede kalan vize başvurularının da olumlu sonuçlanmaya başladığı bilinmektedir. 

Ankara Anlaşması, günümüzde, Türk vatandaşlarının İngiltere’de birden çok alanda iş kurabilmelerini mümkün hale getiren vize türüdür. Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından imzalanan bu anlaşma çeşitli fırsatlar da sunmaktadır. Ancak söz konusu şartlardan faydalanabilmek için bazı şartlara da uyum sağlamak gerekmektedir. Türk vatandaşı olmak, on sekiz yaşını doldurmak, belirli bir alanda bilgi ve tecrübe sahibi olmak, sermaye sahibi olmak gibi önemli maddeler bulunmaktadır. Böylece kişiler Ankara Antlaşmasıyla İngiltere vizesinin sunduğu avantajlardan faydalanabilmektedir. İngiltere sınırlarında iş kurmak, İngiltere vatandaşı olmak ve İngiltere içerisinde süresiz oturum almak daha kolay bir hal almaktadır. 


İlgili diğer yazılar