Artı Konut Sigortası

Ev sigortası hakkında endişelenmeyin! Tüm anılarınızın mimarı evinizi ve böylelikle hem kendinizi hem de sevdiklerinizi de Artı Konut Sigortası ile güvence altına alabilirsiniz.

EVİNİZ SİZİN GÜVEN ALANINIZ

Özel yaşam alanlarınız olan eviniz, iyisiyle kötüsüyle aynı zamanda tüm anılarınızın mimarı! Tek poliçeyle konutunuzda yaşayacağınız birçok farklı riske karşı güvence sağlayan Artı Konut Sigortası ile evinizi, kendinizi ve sevdiklerinizi koruyun. Başınıza gelebilecek herhangi bir hasar durumunda; 0850 250 81 81 numaralı Sompo 7/24 Yardım Hattı’nı arayarak tüm yardım hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi edinebilir ve faydalanabilirsiniz.

Ürün İçeriği

Artı Konut

Yangın ve Ek Teminatları

Artı Konut

Deprem

Artı Konut

Hırsızlık

Artı Konut

İzolasyon Eksikliği

Diğer Teminatlar

  1.  Yangın, yıldırım, infilak
  2.  Hırsızlık
  3.  Yangın mali mesuliyet
  4.  Cam kırılması
  5.  İkametgâh değişikliği masrafları
  1.  Enkaz kaldırma masrafları
  2.  Kira kaybı
  3.  Yeni değer teminatı
  4.  7/24 yardım hizmetleri


Tüm Teminatları Göster

Ek Teminatlar

Dolu

Dolu

Kar ağırlığı

Kar ağırlığı

Sel-su baskını

Sel-su baskını

Dahili su

Dahili su

  1. Fırtına
  2. Kara taşıtları çarpması
  3. Hava taşıtları çarpması
  4. Duman
  5. Yer kayması
  6. Grev, lokavt, kargaşa, halk hareketleri, kötü niyetli hareketler, terör

İsteğe Bağlı Teminatlar

  1. Deprem Bina/Eşya
  2. Dekorasyon
  3. Değerli Eşya Hırsızlık
  4. Elektronik Cihaz
  5. Kişisel 3. Şahıs Sorumluluk
  6. Kazı Sonucu Yer Kayması
  7. Elektrik Hasarlarına Bağlı Gıda Bozulması
  8. Kazan / Jeneratör / Elektrik Motoru (Makine Kırılması)
  9. Çevreye Ait Peyzaj
  10. Deniz Taşıtları Çarpması
  11. Ağaç Devrilmesi
  12. Nakil Halindeki Ev Eşyası
  13. Hukuksal Koruma 
  14. Yakıt sızması
  15. Boru kırılması
  16. Misafir eşyaları
  17. Çalışanların Emniyeti Suiistimali
  18. Ferdi kaza (Vefat / sürekli sakatlık )
  19. Acil Sağlık


Ürün Avantajları

  • Konuttaki beklenmedik kazalardan doğan zararları, Artı Konut Sigortası ile karşılayabilirsiniz. (Örneğin; voltaj düşmesi sonucu elektronik eşyaların bozulması veya evdeki yardımcının değerli cam sehpanızı kırması gibi)
  • Artı Konut Sigortası ile konutun dışında sizin veya sigorta kapsamındaki bir yakınınızın kapkaça uğraması sonucu oluşabilecek maddi zararları karşılayabilirsiniz.
  • Konutunuzda bulunan mücevherat ve değerli eşyalarınızın çalınması sonucu uğrayacağınız zararları, poliçede belirtilen limitler dâhilinde temin edebilirsiniz.
  • Sizin veya aile üyelerinizin alışveriş sırasında mağaza ürünlerine verebileceği zararları Artı Konut Sigortası ile karşılayabilirsiniz.
  • Sompo Sigorta 7/24 Yardım teminatı ile konut yardım hizmetleri ile konutunuzu acil ve küçük zararlara karşı koruyabilirsiniz. Ayrıca indirim avantajlarından da yararlanabilirsiniz.
  • Bir önceki dönem sigortalanan konutunuzda hasar yoksa, aynı konuta ait yenilenecek sigorta poliçenize hasarsızlık indirimi alabilirsiniz.
  • Birden fazla konut için sigorta yaptırdığınızda "ev çokluğu" indiriminden yararlanabilirsiniz.

7/24 Yardım

  • Tesisat işleri
  • ​​​Tesisat kırılımı sonrası kapama
  • Elektrik işleri
  • Cam işleri
  • Anahtar işleri
  • Konutta kalan kişinin kurtarılması
  • Doktor veya ambulans gönderilmesi
  • Uzman hemşire veya refakatçi gönderilmesi
  • Otel hizmeti
  • Güvenlik hizmeti
  • Hasar sebebi ile seyahat masrafları
  • Ölüm sonrası seyahat masrafları
  • Faturaların ödenmesi
  • Hastanede yatma durumunda yardım
  • Tıbbi danışma hizmeti
  • Acil mesajların iletilmesi
  • Profesyonel ev hizmetleri organizasyonu
  • Bilgi ve organizasyon servisi
  • Abonelik nakil hizmetleri

Asistans Hizmetleri

Artı Konut

Elektrik İşleri

Artı Konut

Cam İşleri

Artı Konut

Tesisat İşleri

Artı Konut

Çilingir Hizmeti

Sıkça Sorulan Sorular

Konut Sigortası ve DASK Aynı mıdır?

Konut sigortası ve DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) farklı içeriğe sahip sigortalar olduğu için ortak noktaları olsa da tamamen aynı değildir.

Her iki sigorta türü de ev sahiplerinin maddi zararlarını azaltmak için önemli araçlardır. DASK sadece deprem riskine karşı koruma sağlar, konut sigortası ise farklı riskleri kapsayabilir.

Konut Sigortası Zorunlu mu?

Konut sigortası zorunlu değildir ancak birçok ülkede konut kredisi ev satın alırken zorunlu hale getirilir. Bankalar, ev sahiplerinin kredilerini güvence altına almak için genellikle konut sigortası talep ederler. Bu durum, ev sahibinin ödeme yapmaması durumunda evin zarar görmesine karşı bankanın korunmasını sağlar.

Konut Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Konut sigortası fiyatları, bir dizi faktöre bağlı olarak değişebilir. Sigorta şirketleri, bir evin risk seviyesini belirleyerek primleri hesaplar. Sigorta primi, aşağıdaki faktörlere bağlı olarak belirlenebilir:

Konutun yeri: Konutun bulunduğu yer, sigorta primini önemli ölçüde etkiler. Örneğin, deprem bölgesindeki bir ev veya çok hırsızlık yaşanan konumda bulunan bir ev diğer yerlere göre risk oranı arttığından daha yüksek bir prim öder.

Konutun değeri: Konutun değeri, sigorta primini de etkiler. Daha pahalı bir evin sigorta primi, daha ucuz bir evden daha yüksek olabilir. Bu nedenle evin değerinin arttığı her sene sigorta primleri de farklılık gösterir.

Yapısal özellikleri: Konutun inşa tarihi, yapı malzemesi, çatı tipi, elektrik sistemi, su ve ısıtma sistemi gibi yapısal özellikleri de sigorta primini etkiler.

Sigortalı riskleri: Sigorta şirketleri, sigortalı olan ev sahibinin daha önceki sigorta taleplerini, kredi skorunu ve diğer risk faktörlerini de hesaba katarak sigorta primini belirler.

Poliçe kapsamı: Daha kapsamlı bir poliçe daha yüksek bir prim ödemesi gerektirebilir.

Konutun hasarsızlığı: Aynı adresteki konutla veya kapsamına konu detaylar ile alakalı daha önceki poliçelerde herhangi bir hasar kaydının bulunup bulunmaması sigorta primini etkiler.

Konut Sigortası Neleri Kapsar?

Konut sigortası genellikle risklerden kaynaklanabilecek hasar ve kayıpları kapsar. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

Yangın: Sigortalı olan evde çıkan yangın veya benzeri yangın nedeniyle meydana gelen hasarları kapsar.

Hırsızlık: Evdeki eşyaların hırsızlık sonucu çalınması veya zarar görmesi durumunda ortaya çıkan kayıpları kapsar.

Sel veya su baskını: Sel, fırtına veya diğer doğal afetlerden kaynaklanan su baskınları nedeniyle oluşan maliyetleri kapsar.

Deprem: Deprem nedeniyle oluşan hasarları kapsar. Bazı ülkelerde deprem sigortası, konut sigortasından ayrı olarak yaptırılmalıdır.

Fırtına: Fırtına, kasırga veya benzeri doğal afetlerden kaynaklanan hasarları kapsar.

Patlamalar: Gaz patlaması, kazan patlaması veya benzeri nedenlerden kaynaklanan hasarları kapsar.

Cam kırılması: Evdeki camların kırılması durumunda oluşabilecek hasarları kapsar.

Eşya hasarı: Sigorta kapsamına göre konut içerisinde kullanılan eşyalardaki hasarı kapsayabilir. Örneğin, elektrik hasarları kapsamına giren herhangi bir olay neticesinde söz konusu mahalde bulunan buzdolabı ve derin dondurucuların hasarlanması sigorta teminatı altına alınabilir.

Konut Sigortası Nedir?

Konut sigortası günümüzde neredeyse herkesin tercih ettiği sigortalardan biridir. Konut sigortası yaptırmak, beklenmedik olaylar karşısında maddi açıdan hazırlıklı olmanızı sağlar ve barınma sorunu yaşamanızı önler. Sahip olduğunuz konutu pek çok açıdan risklere karşı koruyan sigorta poliçesi seçenekleri vardır. Peki konut sigortası tam olarak nedir? Hangi durumları kapsar? Gelin detaylara birlikte bakalım.

Konut Sigortası Nedir?

Konut sigortası, ev sahibinin veya kiracının evlerini olası hasarlardan ve kayıplardan korumak için aldığı bir tür sigortadır. Bu sigorta, evinizin yapısını, evinizde bulunan eşyaların değerini ve diğer mal varlıklarınızı kapsar. Konut sigortası, poliçede belirtilen olayların meydana gelmesi durumunda sizlere finansal koruma sağlar. Bu tür bir sigorta, konut kredisi alınırken zorunlu hale getirilebilir veya ev sahibinin isteği doğrultusunda alınabilir. Poliçelerde kapsam, prim, hasar tazminatı ve diğer ayrıntılar belirtilir. Bu tür bir sigorta, maddi kayıplarınızı azaltarak, evinizi korumak ve güvence altına almak için önemli bir araçtır.

Evinizi veya iş yerinizi sigorta ettirirken nelere dikkat etmelisiniz?

Sigortacılıkta kullanılan “bina değeri” terimi, evinizin tamamıyla yeniden inşası halinde oluşacak maliyeti ifade eder. Yapı tipine göre bu maliyetler yaklaşık olarak hesaplanmıştır. Evinizi veya iş yerinizi sigorta ettirirken, bina maliyeti beyanında bu hususu göz önünde bulundurmanız gerekir. 

Bu tarz sigortalarda, sigorta bedeli çok yüksek olmadığı sürece, ev veya iş yerinizde teftiş yapılmaz. Sigorta bedeli olarak beyan ettiğiniz rakam kullanılır. Ancak, hasar anında hasar gören malın görülmesi çalınma veya benzeri bir diğer sebepten mümkün olmuyor ise görevli eksperler, malın faturası gibi vb. belge veya metotlara başvurabilir.

Sigorta şirketi, eksper raporu haricinde ödeme yapabilir mi?

Eksper raporları tazminat tutarının hesabında yol gösterici belgelerdir, bağlayıcılığı yoktur. Tazminat tutarı konusunda sigortalı ile sigorta şirketi arasındaki anlaşmazlıklarda bağlayıcı karar verme yetkisi mahkemelerindir.

Sigortalının ölümü halinde yangın poliçesinin durumu ne olur?

Poliçenin tüm hak ve menfaatleri, yeni hak sahiplerine devrolur. 

Sigortalı malın mülkiyeti değiştiğinde yangın poliçesinin durumu ne olur?

Poliçenin tüm hak ve borçları, yeni sahibine intikal eder. Ancak 15 gün içerisinde sigortacıya durumun bildirilmesi gerekir. Aksi takdirde sigortacının herhangi bir sorumluluğu olmaz. Yine de sigortacı veya yeni hak sahibi, sigortanın varlığını öğrendikten itibaren 8 gün içerisinde poliçenin iptalini isteyebilir. 

Antika, tablo, koleksiyon, değerli halı gibi özelliği olan varlıklar sigorta teminatına dâhil edilebilir mi?

Ancak sigorta bedelleri poliçede ayrı ayrı belirtilmek kaydı ve ek sözleşme ile bu teminata alınabilir.

Yangın sigorta poliçesinde prim nasıl tespit edilir? Her şirket farklı fiyat verebilir mi?

Sigorta şirketleri hasar anında eksper raporuna gerek duysalar da, eksper ve eksper raporları tazminat tutarının hesabında yol göstericidir, bağlayıcılığı yoktur.

Sigortalı ile Sigorta Şirketi arasındaki anlaşmazlıklarda ise bağlayıcı karar verme yetkisi mahkemelere veya sigorta şirketinin üye olması durumunda Sigorta Tahkim Komisyonuna aittir.