Trafik Sigortası

Trafik Sigortası

Zorunlu bir araç sigortası olan trafik sigortası, aracınızla bir kaza gerçekleştirdiğinizde, karşı tarafa ve üçüncü kişilere verdiğiniz hasar masraflarını karşılayan bir sigorta türüdür. Zorunlu Trafik Sigortası ile kaza sonucunda karşı tarafa vereceğiniz zararlar için sizi güvence altına alıyoruz. Sompo ile anında online Trafik Sigortası teklifi alabilirsiniz. 500 TL Amazon Hediye Kartı kazanma fırsatını kaçırmayın!
30 Saniyede Teklif Alın
Bu alanı boş bırakamazsınız.
Bu alanı boş bırakamazsınız.

Ticari Elektronik İleti Gönderilmesini istiyorum/kabul ediyorum.

Zorunlu alan!

Ayrı onay vermek için lütfen tıklayınız. Trafik Sigortası

Sompo Zorunlu Trafik Sigortası Nedir, Ne İşe Yarar?

Trafik Sigortası

Her gün aracınızla trafiğe çıktığınızda birçok riskle karşılaşma olasılığınız vardır. Herhangi bir hasar anında karşılaşabileceğiniz kötü sürprizlere karşı Sompo Trafik Sigortası yanınızda!

Trafik Sigortası, aracınızın bir kazaya karışması durumunda karşı tarafta ve 3. kişilerde meydana gelen hasarları, limitleri dahilinde karşılayan bir araç sigortasıdır. Araç trafik sigortası, siz hatalı dahi olsanız büyük çaplı hasarlarda dahil sizin sebep olduğunuz zararın tazminat ödemesiyle karşı taraf için karşılanmasını sağlar. Taşıt trafik sigortası yaptırması zorunlu bir sigortadır. Limit ve koşulları Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenir ve sabittir.

Sompo Trafik Sigortası, genişletilmiş kapsamı ve esnek ödeme seçenekleriyle sigortanızı daha ulaşılabilir hale getirir. Trafik sigortası ödeme işlemlerinizi kredi kartıyla yapabilir, taksit imkânlarından faydalanarak sigorta maliyetlerini daha yönetilebilir hale getirebilirsiniz. Ayrıca düzenlenen kampanyalar sayesinde avantajlı fiyatlardan yararlanabilirsiniz. Poliçe detaylarınızı öğrenebileceğiniz trafik sigortası sorgulama hizmeti sayesinde, ihtiyaçlarınıza uygun çözümleri kolayca bulabilirsiniz.

Sompo Zorunlu Trafik Sigortası Avantajları

●      Sompo Araç Trafik Sigortası yaptırma yalnızca karşı tarafın hasarını karşılamakla kalmıyor, trafiğe çıktığınız anda otomobilinizde bulunan kişiler için vefat ve sürekli sakatlık hallerini ve 3. şahıslara vereceğiniz zararları da (zorunlu trafik poliçe limitlerini aşan kısımlar) kapsıyor.

●      Trafik sigorta teklifine dâhil edilen İhtiyari Mali Sorumluluk ile Zorunlu Trafik Sigortası'nda belirlenen limitten daha yüksek bir hakka sahip oluyorsunuz. Trafik sigortası teklif alma işlemi online olarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

●      Piyasada en uygun trafik sigortası seçeneklerini bulmak için kapsamlı bir araştırma yapmak gerekir. Araç Sigortanız ile ilgili tüm destek ihtiyaçlarınızı danışmak için 0850 250 81 81 numaralı Sompo 7/24 Destek Hattı’nı arayarak zorunlu trafik sigortanıza dahil tüm hizmetlerimizle ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.

●      Araç için Trafik sigortası yaptırırken internet sigortacılığına özel kampanyalardan faydalanabilir, dilediğiniz anda araç sigortası teklifi alabilir, poliçe yenileme dönemi fırsatlarından yararlanabilir ve tek tıkla sigortanızı online satın alabilirsiniz. Zorunlu trafik sigortası fiyatları araç tipi, model yılı ve sürücünün geçmiş hasar kaydına göre farklılık gösterir. Trafik sigortası fiyatları için bizimle iletişime geçin!

●      Sompo Mobilo müşteri uygulamasından dilediğinizde trafik sigortanızı görüntüleyebilir, yenileyebilir ve poliçe işlemlerinizi takip edebilirsiniz. 


Trafik Sigortası Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Neden Zorunlu Trafik Sigortası Yaptırmalıyım?

Trafik Sigortası yaptırması zorunlu bir araç sigortasıdır. Zorunlu Trafik sigortası yaptırmadan trafiğe araç ile çıkmak yasal değildir. Herhangi bir hatalı olduğunuz kaza durumunda araç trafik sigortası karşı tarafın masraflarını öder ve sizi büyük meblağlı risklerden korur.

Zorunlu Trafik Sigortası Nasıl Yapılır?

Trafik sigortası ihtiyaçlarınız için Sompo Sigorta internet sitesi, güvenilir, hızlı ve uygun çözümler sunmaktadır. Aracınıza özel geniş kapsamlı ve uygun fiyatlı sigorta poliçenizi kolayca oluşturabilirsiniz.

Trafik Sigortası Süresi Ne Kadar Geçerlidir?

Trafik sigortası, 1 yıllık poliçe olarak düzenlenir. Aksi belirtilmediği sürece, poliçenin geçerlilik süresi düzenlendiği tarihte saat 12.00’de başlar ve bir yıl sonraki bitiş tarihinde saat 12.00’de sona erer.

Trafik Sigortası Her Yıl Yenilenmeli Mi?

Trafik sigortası mutlaka her yıl yenilenmelidir. Sigorta bitiş tarihi takip edilerek arada sigortasız geçen sürenin bırakılmamasına dikkat edilmelidir. Akdi halde sigortasız iken ortaya çıkacak hasarların faturası araç sahiplerinin sorumluluğunda olacaktır. Kötü sürprizlerle karşılaşmamak için trafik sigortasının düzenli olarak yenilenmesi önemlidir.

Trafik Sigortası Nasıl İptal Edilir?

Hazine Müsteşarlığının ilgili duyurusu uyarınca Zorunlu Trafik Sigortası’nın isteğe bağlı olarak iptal gerçekleştirilememektedir. Bununla birlikte; Poliçe sahibinin vefatı, sigortaya konu aracın trafikten hurda veya pert olması nedeniyle çekilmesi, bayiden sıfır alınan aracın satışının bayi veya alıcı tarafından iptal edilmesi, aracın iadesi, aracın satılması, araca ait mükerrer poliçe olması halinde poliçe iptal olur.

Trafik Sigortasız Araç Satılır Mı?

Trafik sigortası bulunmayan araçların satış işlemlerinin gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Önceki düzenlemeler kapsamında, satıcı adına geçerli bir trafik sigortası bulunan araçlar, satış tarihinden itibaren 15 gün içerisinde alıcı tarafından sigorta yaptırılması şartıyla devredilebilmekteydi.

Ancak, yürürlüğe giren yeni yönetmelik değişikliği ile bu uygulama sonlandırılmıştır. Artık, alıcı adına düzenlenmiş geçerli bir trafik sigortası bulunmayan araçların satış ve devir işlemleri noterlikler tarafından gerçekleştirilememektedir.

Bu değişiklik doğrultusunda, araç alım-satım süreçlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına alıcılar için geçerli bir trafik sigortasının önceden düzenlenmiş olması zorunludur.

Araç Türüne Göre Trafik Sigortası Fiyatları Değişir Mi?

Trafik sigortası teklif alma aşamasında da görüleceği üzere trafik sigortası fiyatları üzerinde pek çok faktör etkili olmaktadır. Sigortalının yaşı ve plakanın kayıtlı olduğu şehir gibi aracın türü de fiyatın değişmesinin nedenleri arasındadır.

Sigorta Poliçem Dijital Olarak Gönderiliyor Mu?

Online trafik sigortası işlemi ile veya klasik yöntemlerle düzenlenen sigorta poliçeleri dijital ortamda sigortalıya ulaştırılabilir.

Zorunlu Araç Sigortası için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Zorunlu trafik sigortası için gerekli olan evraklar araç sahibinin kimlik bilgileri ile araca ait ruhsattan ibarettir. Bu evraklar ile zorunlu trafik sigortası poliçesi düzenlenebilir.

Trafik Sigortasında Ceza Puanları Sigortayı Etkiler Mi?

Karayolları Trafik Kanunu çerçevesinde düzenlenen para cezaları ve beraberindeki ceza puanları trafik sigortası üzerinde etkili olan bir unsur değildir. Ceza puanı uygulaması ile kurallara uymayan sürücülerin daha dikkatli olmaları sağlanmak istenir. Sigorta poliçesi üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.

Trafik Sigortası Hasar Basamakları Nedir?

Zorunlu araç sigortası için geçerli olan düzenlemeler iyi sürücü ile sık sık kazalara karışan sürücüyü ayırt etmeyi sağlayacak şekilde yapılmıştır. Bu amaçla 0 ile 8 arasında bulunan 9 basamak sigortalıların geride kalan süredeki hasar durumlarını yansıtır. İlk defa sigorta yaptıranlar sisteme 4. basamaktan dahil olur. Hasar durumuna göre her yıl bir üste veya bir alt basamağa geçilir.

Trafik Sigortası Gecikme Cezası Nedir?

Trafik sigortası geçerlilik süresi bittikten sonra düzenlenen poliçelerde geçirilen her ay için prim tutarının %5’i kadar gecikme cezası uygulanır. Bu durum ilk ay için sigortanın %5 daha yüksek prim ile yapılması anlamına gelir. Süre uzadıkça ceza tutarı da artacaktır. Yaptırılma süresine göre %50'ye kadar sürprim oranı çıkabilir. Ayrıca sigortasız kalınan süredeki tüm riskler araç sahibinin sorumluluğunda olacaktır. Böyle bir durum ile karşılaşmamak için sigortanın zamanında yaptırılması önemlidir.

Trafik Sigortası Yaptırmazsam Ne Olur?

Trafik sigortası yasal olarak zorunlu tutulan bir sigorta branşıdır. Trafikte seyir halinde olan araçların kazaya karışması durumunda kusursuz olan karşı taraf araçlarına, bu araçlarda ya da yaya olarak bulunan kişiler ile çevredeki varlıklara verilecek zararlar trafik sigortası kapsamında ve limitleri dahilinde sigorta şirketi tarafından karşılanır. Kazalarda kusuru olmayan kişilerin mağdur olmaması bakımından araç sigortası yaptırmak son derece önemlidir.

Trafik sigortası bulunmayan araçlar hem cezai işleme tabi tutulur hem de trafikten men edilir. Ayrıca sigortasız aracın karışacağı kazada karşı tarafa vereceği zararlar ile araç sahipleri yüz yüze kalır. Kimi zaman kişisel olarak ödenebilecek boyutların çok üzerinde olabilen bu hasarlardan korunmak için trafik sigortasının mutlaka yaptırılması gerekir.

Trafik Sigortası Hesaplama Nasıl Yapılır?

Trafik sigortası hesaplama online olarak kolayca yapılabilen bir işlemdir. Sompo Sigorta internet sitesindeki sayfalardan kimlik ve plaka numarası ile kolayca sigorta prim tutarı hesabı yapmak ve teklif almak mümkündür. Online araç sigorta hesaplama sayesinde sigortalının bulunduğu her ortamdan araç sigortası için teklif edilen fiyata ulaşılabilir.

Trafik Sigortası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Araç sigortası sorgulama işlemi online olarak yapılabilir. Bunun işlemi online platformlardan e-devlet ve ayrıca sigorta bilgi ve gözetim merkezi üzerinden gerçekleştirmek mümkündür. E-devlet üzerinden işlem yapmak için öncelikle kişisel bilgiler kullanılarak sisteme girilir. Sigorta sorgulama adımından trafik sigortası sorgulama sekmesine gelerek işlem tamamlanır. Araç sigorta sorgulama işlemi ile araca ait poliçe detaylarını görmek, sigortanın başlangıç ve bitiş tarihleri ile sigorta şirketine ilişkin bilgilere ulaşmak mümkün olur.

Zorunlu Trafik Sigortası Kazada Ne Kadar Öder?

Zorunlu Trafik Sigortası bir kaza durumunda ortaya çıkan karşı tarafın zararlarını poliçede belirtilen limitler dahilinde karşılamaktadır. Zorunlu Trafik Sigortası teminatları için her yıl Hazine Müsteşarlığı tarafından bir limit belirlenmektedir. Poliçede gerçekleşen hasarlar bu limitler dahilinde karşılanmaktadır. 2024 yılı için Zorunlu Trafik Sigortası teminat limitleri araç türlerine göre şu şekilde:

Otomobil / Taksi Trafik Sigortası Teminatı 2024

·     Araç Başına Maddi Zararlar 200.000

·     Kaza Başına Maddi Zararlar 400.000

·     Kişi Başına Sağlık Giderleri 1.800.000

·     Kaza Başına Sağlık Giderleri 9.000.000

·     Kişi Başına Sakatlanma ve Ölüm Giderleri 1.800.000

·     Kaza Başına Sakatlanma ve Ölüm Giderleri 9.000.000

Kamyonet, Kamyon, Minibüs veya Çekici Trafik Sigortası Teminatı 2024

·     Araç Başına Maddi Zararlar 200.000

·     Kaza Başına Maddi Zararlar 400.000

·     Kişi Başına Sağlık Giderleri 1.800.000

·     Kaza Başına Sağlık Giderleri 18.000.000

·     Kişi Başına Sakatlanma ve Ölüm Giderleri 1.800.000

·     Kaza Başına Sakatlanma ve Ölüm Giderleri 18.000.000

Tarım Araçları ile Özel Amaçlı Araçlar Trafik Sigortası Teminatı 2024 

·     Araç Başına Maddi Zararlar 200.000

·     Kaza Başına Maddi Zararlar 400.000

·     Kişi Başına Sağlık Giderleri 1.800.000

·     Kaza Başına Sağlık Giderleri 9.000.000

·     Kişi Başına Sakatlanma ve Ölüm Giderleri 1.800.000

·     Kaza Başına Sakatlanma ve Ölüm Giderleri 9.000.000

Motosiklet ve Yük Motosikleti Trafik Sigortası Teminatı 2024 

·     Araç Başına Maddi Zararlar 200.000

·     Kaza Başına Maddi Zararlar 400.000

·     Kişi Başına Sağlık Giderleri 1.800.000

·     Kaza Başına Sağlık Giderleri 5.400.000

·     Kişi Başına Sakatlanma ve Ölüm Giderleri 1.800.000

·     Kaza Başına Sakatlanma ve Ölüm Giderleri 5.400.000

Trafik Sigortası, Ölüm Ve Yaralanma Durumlarında Neler Sağlar?

Zorunlu trafik sigortası ana teminatları arasında maddi zararlar, sağlık giderleri, sürekli sakatlık ve ölüm teminatları bulunur. Poliçedeki limitler dahilinde ölüm ve yaralanma durumlarında tazminat ödemeleri trafik sigortasını düzenleyen şirket tarafından yapılır. Aşan kısımlar için İMM olarak kısaltılan ihtiyari mali mesuliyet sigortasının varlığı çok önemlidir.

Trafik Sigortası Teminatları Nelerdir?

Sompo Sigorta tarafından size özel fiyatlarla sunulan Trafik sigortasında: 

  • Araç Başına Maddi Giderler 
  • Kaza Başına Maddi Giderler 
  • Kişi Başına Sağlık Giderleri 
  • Kaza Başına Sağlık Giderleri 
  • Kişi Başına Sakatlanma Ve Ölüm 
  • Kaza Başına Sakatlanma Ve Ölüm 

gibi karşı tarafın zararlarını karşılayan teminatlar bulunmaktadır.

Trafik Sigortası Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Trafik Sigortası poliçeniz mutlaka size ve aracınıza özel olarak düzenlenmiş olması gerekir.

  • Kişisel bilgilerinizi eksiksiz olarak kimlik bilgilerinizde yazdığı gibi girmelisiniz.
  • Online Zorunlu Trafik Sigortası teklifi alırken ve satın almadan önce araç poliçenizin genel / özel şartları ve Mesafeli Satış Sözleşmesini işaretlediğinizden emin olunuz.
  • Araç bilgilerini ruhsat bilgilerinizdeki gibi girmelisiniz.
  • Ait olunan Trafik Sigortası Basamak grubu ve hasarsızlık durumunuz önemlidir.
  • Trafik Sigortanızı satın alırken ödeme aşamasında kredi kartınıza taksit yaptırmak istiyorsanız taksit seçeneğini işaretlediğinizden ve satın almak istediğiniz taksit adedini seçtiğinizden emin olunuz.

Trafik ve Kasko Sigortasının Farkı Nedir?

Sompo Zorunlu Trafik Sigortası, Karayolları Trafik Kanunu gereğince yaptırılması zorunlu olan ve herhangi bir kaza durumunda karşı tarafın malına veya canına verilen zararı teminat tutarı dâhilinde karşılayan araç sigortası türüdür.

  • Trafik sigortası olmadan araçla yola çıkmak yasaktır. Trafik sigortası kapsamı bakımından sizi 3. Kişilere verebileceğiniz zararlara karşı korur. Sompo Kasko ise isteğe bağlı yaptırılan ve yaptırılan aracın kaza yapması, yanması, çalınması ya da çalınma girişimi sonucu alabileceği zararları poliçe sınırları dahilinde koruma altına alan araç sigortasıdır.
  • Trafik sigortası karşı tarafın risklerini teminat altına alırken, Kasko Sigortası yaptıran kişinin aracını koruma altına almaktadır. Trafik sigortası olmadan trafiğe çıkmak yasaktır fakat Kasko isteğe bağlı bir sigorta çeşitidir. 

Trafik Sigortası Zorunlu mu?

Trafik Sigortası zorunlu bir araç sigortası çeşitidir. Bu zorunlu taşıt sigortası türü kişiyi büyük rakamlı zararlardan korur ve bütçesini güvence altına alır. Karşı tarafın karşılaşabileceği birtakım zararlar teminat kapsamında karşılanır.

Trafik Sigortası Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Aracınızın karşılaşabileceği birçok riske karşı yaptırılan Trafik sigortası ücretleri bazı kriterlere göre belirlenir. Size özel uygun fiyatlı olması ön planda tutarak hazırlanan trafik sigortanızın fiyatını aşağıdaki kriterler etkilemektedir:

  • Trafik siciliniz Zorunlu Trafik Sigortasını etkileyen en önemli kriterlerden biridir. Aracınızı nasıl sürdüğünüz, kazaya karışıp karışmadığınız, hız ihlalleriniz ve aracınızı kullanım türünüz trafik sigortası fiyatınızı etkiler. Ucuz fiyatlarla araç trafik sigortanızı hesaplayabilmek için trafik sicilinize dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Aracınızın markası, modeli, yaşı gibi teknik özellikleri Trafik Sigortası fiyatınızın ucuz olmasını etkilemektedir.
  • İkamet ettiğiniz şehir ve aracı kullandığınız şehir sigortanızın uygun fiyatlı olmasını etkiler
  • Trafik sigortası poliçeleriniz arasında vade boşluğunuzun olup olmadığı prim fiyatınıza etki eder.
  • Aracınızın türü teklif priminiz hesaplarken kullanılır.
  • Hasarsızlık kademeniz teklif fiyatınızı belirlemektedir.

Bu kriterler konusunda bilgi sahibi olarak Trafik fiyatlarınızı düşürebilir ve çok daha uygun fiyatlara bütçenizi güvence altına alabilirsiniz.

Trafik Sigortası Primimi Nasıl Hesaplayabilirim?

Trafik Sigortası priminizi yukarıda bulunan teklif formunu doldurarak 30 saniye içerisinde size özel hesaplanan fiyatı görüntüleyebilir, dilerseniz tek tıkla satın alabilirsiniz. Eğer online satın almak istemezseniz sitemiz üzerinden en yakın acente bölümünden size en yakın acenteyi arayabilir veya çağrı merkezimizden bu konuyla ilgili destek alabilirsiniz.

Online Olarak Nasıl Trafik Sigortası Satın Alabilirim?

Sompo Sigorta güvencesiyle tamamen online olarak Trafik Sigortanızı satın almak çok hızlı ve kolaydır. Zorunlu Trafik Sigortası ürün sayfamızın en üst kısmındaki formu doldurarak poliçe teklifinizi online olarak hemen saniyeler içerisinde alabilirsiniz. Trafik teklifinizi görüntüledikten sonra tek tıkla ödeme sayfasından poliçenizi taksitle ve özel indirimlerle satın alabilirsiniz. 

Online Trafik Sigortası Satın Almak Ne Kadar Sürer?

Trafik sigortanızı saniyeler içerinde hiçbir yere gitmek zorunda kalmadan online olarak satın alabilirsiniz. Trafik Sigortası  fiyatının ne kadar olduğunu öğrenmek sadece 30 saniye sürmektedir. Trafik Sigortanızı hesapladıktan sonra anında tek tıkla satın alabilirsiniz. Satın aldığınız poliçenizi yine tek tıkla görüntüleyip, indirebilirsiniz. Size özel geniş teminatlarla hazırlanan trafik sigortası poliçenizi dilediğiniz zaman İnternet Sigortacılığı üzerinden veya Sompo Mobilo Müşteri Uygulamamızdan takip edebilirsiniz.

Online Teklif Almaya Çalışırken Kararsız Kaldım, Ne Yapmalıyım?

Online olarak satın almak isterken desteğe mi ihtiyacınız var? 0850 250 81 81 numaralı Sompo Sigorta Çağrı Merkezimizi arayıp 7/24 Destek alabilir veya Canlı Destekten dilediğiniz zaman online olarak yardım alabilirsiniz. 

Araç Sigortamı Online Olarak Almamın Avantajları Nedir?

Araç Trafik sigortanızı hemen online olarak satın almak çok avantajlıdır. 

  • Size özel indirimlerden ve kampanyalardan faydalanabilirsiniz.
  • Bulunduğunuz yerden, hiçbir vakit kaybetmeden saniyeler içerisinde Trafik poliçesi teklifinizi hesaplayabilir böylelikle trafik sigortası ne kadar öğrenebilirsiniz. Bir sonraki adımda veya dilediğiniz başka bir zaman taksitli veya peşin olarak satın alabilirsiniz.
  • Dilediğiniz zaman 7/24 ulaşabileceğiniz 0850 250 81 81 numaralı Sompo Sigorta Çağrı Merkezi destek hattımızdan her türlü yardım alabilirsiniz.
  • Yenileme zamanınız yaklaştığında trafik sigortasında size özel fırsatlardan yararlanabilirsiniz.
  • Sompo Mobilo uygulamasından dilediğiniz gibi poliçeleriniz ve tekliflerinizi takip edebilir ve birçok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Kartına Taksit Yaptırabilir Miyim?

Anlaşmalı kredi kartlarına taksitle kasko ürününüzü satın alabilirsiniz. Araç sigortasını (trafik) taksitli alırken hiçbir vade farkı ödemezsiniz. Araç Trafik Sigortanızı satın alırken bankanızın taksit prosedürleri çerçevesinde taksit seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.

Trafik Sigortamı Ne Zaman Yenilemeliyim?

Araç için Zorunlu Trafik sigortası yaptırdığımız zaman "Trafik sigortamı tam olarak ne zaman yenilemeliyim?" veya "Trafik Sigortası poliçemin geçerlilik süresi bitti hala yenileme yapabilir miyim?" en çok sorulan sorular arasındadır.

Poliçe bitiş tarihinize en az 30 gün kala yenileme teklifinizi hesaplayabilir ve Sompo Sigorta’dan satın alabilirsiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta Sompo Trafik Sigortası poliçenizin süresi bitmeden yenileme yapmanız gerektiğidir.

Trafik Sigortasında Hasarsızlık Önemli Midir?

Zorunlu Trafik Sigortasında hasarsızlık araç poliçe fiyatınızı belirleyen önemli unsurlardan biridir. Trafik sigortası basamak uygulamasında poliçenin ilk yılının hasarla kapatılması halinde 3. basamakla %50, ikinci yılının hasarla kapatılması halinde 2. basamakla %100, üçüncü yılının da hasarlı kapatılması halinde ise 1. basamakla %150 oranında araç poliçe priminde artış uygulanmaktadır.

Basamak İndirim Oranı

1.basamak 0% 

2.basamak 0% 

3.basamak 0% 

4.basamak Standart 

5.basamak 15% 

6.basamak 30%

7.basamak 45%

indirim kazanırsınız. Hasarsızlık Trafik sigortasının fiyatını belirleyen en önemli etkenlerden biridir.

Hasar Miktarı Poliçe Limitini Aşarsa Ne Olur?

Trafik sigortası poliçe limitlerini aşan hasar durumlarında araç sahipleri kişisel olarak sorumluluk taşır. Büyük çaplı hasarlarda limitler kolayca aşılabilir. Bu nedenle araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortasının yanı sıra ihtiyari mali mesuliyet sigortasını da yaptırması yerinde olacaktır. Bu durumda trafik sigortası poliçesi limitlerini aşan hasar ödemeleri İMM kapsamında karşılanır ve sigortalı büyük giderlerden böylece korunmuş olur

Aracımı Değiştirdim Hasarsızlığım Bozulur mu?

Aracınızın Trafik sigortası geçmişi ve bilgileri güncel olarak tutulmaktadır. Bundan dolayı aracınızı değiştirdiğinizde Trafik sigortası yaptırdığınız varlığınızın hasarsızlık indirimi korunur.

Sigorta Şirketimi Değiştirdim Hasarsızlığım Bozulur mu?

Aracınızın Trafik sigortası geçmişi ve bilgileri güncel olarak tutulmaktadır. Bundan dolayı sigorta şirketinizi değiştirdiğinizde bu değişiklikten Trafik sigortası yaptırdığınız aracınız etkilenmez ve poliçenizdeki hasarsızlık indirimi korunur. 

Geçmişteki Sigorta Hasarları Poliçemi Etkiler Mi?

Hasar geçmişi trafik sigortası poliçesini etkileyen nedenlerden birisidir. Sigorta şirketleri sigortalı ve aracın risk faktörlerini birlikte değerlendirir ve buna göre bir prim belirler. Uygun trafik sigortası için hasarsız bir geçmişe sahip olmak önemlidir.

Trafik Sigortasında Kapsam Dışı Hasarlar Nelerdir?

Trafik sigortanız bazı durumlarda yaşanabilecek hasarları kapsamamaktadır, bunlar:

  • İşletilme halinde olmayan araçların sebep olacağı zararlar,
  • İşleten tarafından ileri sürülecek tazminat talepleri,
  • İşletenin eşinin, usul ve füruunun, kendisine evlat edinme ilişkisi ile bağlı olanların ve birlikte yaşadığı kardeşlerinin mallarına gelen zararlar nedeniyle ileri sürebilecekleri talepler,
  • Zarar görenlerin beraberinde bulunan bagaj ve benzeri eşya dışında araçta veya römorklarda taşınan eşyanın uğrayacağı zararlardan dolayı işletene karşı ileri sürülecek talepler,
  • Manevi tazminat talepleri,
  • İşletenin, Karayolları Trafik Kanunu uyarınca eylemlerinden sorumlu tutulduğu kişilere karşı yöneltebileceği talepler,
  • İşletenin aracına veya bu araç vasıtasıyla çekilen römorklara ve yarı römorklara veya çekilen araçlara gelecek zararlar nedeniyle ileri sürülecek talepler,
  • Motorlu araçlarla ilgili mesleki faaliyetlerde bulunan teşebbüslere, gözetim, onarım, bakım, alım-satım, araçta değişiklik yapılması amacı ile veya benzeri bir amaçla bırakılan aracın sebep olacağı zararlara ilişkin her türlü talepler,
  • Aracın, yetkili makamların izniyle tertip olunan yarışlara katılması veya yarışlara katılan araçlara eşlik etmesi ile gösteride kullanılması sonucunda meydana gelecek zararlar,
  • Çalınan veya gaspedilen araçların sebep oldukları ve Karayolları Trafik Kanunu’na göre işletenin sorumlu olmadığı zararlar ile aracın çalındığını veya gaspedildiğini bilerek binen kişilerin zarara uğramaları nedeniyle ileri sürülecek talepler ile çalan ve gaspeden kişilerin talepleri,
  • Motorlu bisikletlerin kullanılmasından ileri gelen zararlar,
  • 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununda belirtilen terör eylemlerinde ve bu eylemlerden doğan sabotajda kullanılan araçların neden olduğu ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre işletenin sorumlu olmadığı zararlar ile aracın terör eylemlerinde kullanıldığını veya kullanılacağını bilerek binen kişilerin zarara uğramaları nedeniyle ileri sürecekleri talepler, aracı terör ve buna bağlı sabotaj eylemlerinde kullanan kişilerin talepleri,

dolaylı zararlar nedeniyle yöneltilecek tazminat talepleridir.

Kaza Tespit Tutanağı Nedir?

Trafik Sigortanızı yaptırdıktan sonra bir kazaya karıştığınız zaman, kaza sonucu aracınızda meydana gelen hasarların bildirimi ve tazminatının ödenmesi için kaza tespit tutanağı doldurulması gerekmektedir. Kaza tespit tutanağının doğru ve eksiksiz tutulması kaza sürecinin doğru değerlendirilebilmesi için elzemdir. 1 Nisan 2008 tarihinden itibaren geçerli kurallar gereği kazaya karışan kişiler polisi beklemeden kazayı fotoğraflayarak, kaza tespit tutanağını karşılıklı olarak doldurup kaza yerinden ayrılabilmektedir. 

Kaza tespit tutanağı doldururken özen gösterilmesi ve kazanın nasıl oluştuğunun detaylı olarak anlatılarak çizilmesi gerekmektedir. Her sürücü kazanın nasıl meydana geldiğini kendi gözlemleri ile anlatır ve mütabık kalır. İki nüsha olarak hazırlanması gereken kaza tespit tutanağı iki sürücü tarafından imzalanmış olarak bize gönderilmelidir.

Kaza tespit tutanağı ile bize gönderilmesi gereken belgeler poliçenin bir fotokopisi, kaza yeri fotoğrafları, araç sürücüsüne ait ehliyet ve ruhsat fotokopileridir. 

Bazı durumlarda kaza tespit tutanağı doldurulması mümkün değildir. Bunlar: " Yetersiz sürücü belgesi ile araç kullanımı, Yaralanma ve ölüm gibi durumlar meydana gelmesi, Kamu şirketine ait araçların kazaya karışması, Üçüncü kişilere ait mal varlıklarda zarar oluşması vb." gibi durumlardır.

Trafik Sigortası Primim Neden Yüksek Çıktı?

Trafik sigortası fiyatları öğrenilmek istendiğinde en çok sorulan sorulardan bazıları “Trafik Sigortası fiyatım ne kadar?” veya “Trafik Sigortası Ücreti neden yüksek?” olabilmektedir. Aracınızın karşılaşabileceği birçok riske karşı yaptırılan Trafik sigortasının fiyatı bazı kriterlere göre belirlenir. Bütçenizi ve geniş kapsamlı olmasını ön planda tutarak hazırladığımız araç sigortanızın fiyatını trafik teklifi alırken aşağıdaki kriterler etkilemektedir:

  • Trafik siciliniz Trafik sigorta primini etkileyen en önemli kriterlerden biridir. Aracınızı nasıl sürdüğünüz, kazaya karışıp karışmadığınız, hız ihlalleriniz ve aracınızı kullanım türünüz araç sigortası fiyatınızı etkiler.
  • Aracınızın markası, modeli, yaşı gibi teknik özellikleri Trafik fiyatınızı etkilemektedir.
  • İkamet ettiğiniz şehir ve aracı kullandığınız şehir
  • Trafik sigortalarınız arasında vade boşluğunuzun olup olmadığı
  • Aracınızın türü
  • Hasarsızlık kademeniz

gibi kriterlerle Trafik Sigortası fiyatınız belirlenir.

Trafik / Araç Sigortası Hizmetleri İçin 7/24 Destek Nasıl Alabilirim?

Tüm ürünlerimiz için 7/24 Destek sunan Çağrı Merkezimizden veya online sohbet ya da web sitemiz üzerinde bulunan destek formundan dilediğiniz zaman destek alabilirsiniz.